• gratis verzending vanaf €100

Blog Het begin en ontstaan van gezelliginhuis.

Blog 1.

Het ontstaan van gezelliginhuis.nl

Dit is onze eerste blog en het leek ons leuk om jullie daarin een beetje te vertellen over het ontstaan en de “geschiedenis” van gezelliginhuis.nl.

We moeten teruggaan naar de vorige eeuw om te beginnen met het ontstaan van gezelliginhuis.nl.

Toen stond de computer van nu nog in de kinderschoenen en hadden wij ( mijn zwager en ik) als hobby: ik, rommelen met droogbloemen en hij mooie artikelen maken van hout.

Na een avondje bij van der Valk te hebben gezeten kwamen wij thuis met een eigengemaakte tekening van een lantaarn die daar der decoratie aan de muur hing en mijn zwager ging daar mee aan de gang.

Het werd een leuk dingetje en er kon ook nog een waxinelichtje op geplaatst worden zodat je ook nog gezellig licht had.

Ik zelf maakte creaties met droogbloemen en wij kwamen op het idee om bij ons in het plaatselijke grote winkelcentrum een kraampje te huren (dat kon daar toen nog) en onze creaties aan de man te brengen

We verkochten leuk en bedachten ons dat we dat wel vaker konden doen , maar dat we dan wel meer artikelen moesten bedenken.

Zo een paar jaar door gemodderd op een leuke manier tot in het jaar 2000 wij de mogelijkheid kregen om in de enige lege winkel in dat winkelcentrum voor een maand in die winkel een tijdelijk winkel te beginnen, toe wisten we nog niet dat, dat pop up shops ging heten zoals nu.

Het was een bescheiden maar leuk succes, maar we proefden wel aan het ondernemerschap en dat smaakte naar meer.

Mijn zwager bleef steeds meer en leuke houten artikelen ontwikkelen en ik ging wat meer andere artikelen met sfeerverlichting ontwikkelen en steeds minder artikelen met droogbloemen, eenvoudig weg omdat de klant niet meer geïnteresseerd was in de artikelen met droogbloemen.

Zoals ik al zei we ontwikkelden sfeerverlichting en gingen ook waxinelichtjes van keramiek gieten in allerlei soorten en maten.

Mijn vrouw maakte toen ook nog allerlei sierkaarten en die probeerden wij natuurlijk ook te verkopen.

Na een aantal jaren winkelcentrum zochten wij naar nieuwe uitdagingen en wij kwamen terecht in Rijswijk. In de evenementenhal aldaar werd 2 keer per jaar een crea beurs georganiseerd en daar hebben wij ook een aantal jaren leuke zaken gedaan.

Het voordeel van zo’n crea beurs was natuurlijk ook dat je weer nieuwe ideeën op kon doen.

Ondertussen hadden wij ook ons oog laten vallen op de kerstmarkten die toen nog in overvloed werden georganiseerd in den landen.

Vele kerstmarkten hebben we als standhouder bezocht en ze waren altijd even gezellig, soms hadden wij mooi weer, maar vaak ook hondeweer……..

Tot de kerstmarkt in de Broekerveiling in Broek op Langedijk op ons pad kwam……..

Daarover meer en meer over het ontstaan van de webwinkel in onze volgende blog.